vineri, 4 februarie 2011

BULETIN DE PRESĂ


NU ARE PERMIS DE CONDUCERE, DAR CONDUCE UN AUTOTURISM PE DRUMURILE PUBLICE
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 09.00, în timp ce lucrători ai Biroului Rutier Caransebeş desfăşurau activităţi de supraveghere şi îndrumare a traficului rutier pe strada Ardealului au oprit pentru control, un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de C.IOAN de 42 ani, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană, fără a poseda permis de conducere”.

TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ COSTĂ
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 12.30, V.MATEI, de 26 ani, după ce a coborât dintr-o autoutilitară parcată regulamentar pe strada Progresului din Reşiţa, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fără a se asigura, moment în care a fost acroşat cu partea dreaptă faţă, de către un autoturism condus regulamentar de către T.NICOLAE de 29 ani, din Reşiţa, din direcţia Victoria spre bulevardul Muncii.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa de către conducătorul auto, cu autoturismul implicat în accident, revenind ulterior la locul producerii accidentului.
Atât conducătorii auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

PE DRUMUL PUBLIC CU AUTOTURISMUL NEÎNMATRICULAT
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 11.30, pe strada Calea Severinului din Caransebeş a fost oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de P.MARIUS de 26 ani, din Caransebeş, iar autorizaţia de circulaţie provizorie a numerelor de înmatriculare a fost expirată din data de 14.10.2010.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

AU FOST GĂSIŢI DECEDAŢI ÎN LOCUINŢA LOR
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 17.00, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 de către H.DITMAR, din Reşiţa, despre faptul că şi-a găsit părinţii decedaţi.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că H.MARGARETA de 66 ani şi soţul său H.EDUART de 67 ani, sunt decedaţi în locuinţa lor.
Din concluziile provizorii ale reprezentanţilor societăţii de gaz prezenţi la faţa locului a rezultat faptul că schibărul pentru asigurarea evacuării gazelor de la soba metalică a fost închis, iar la demontarea coşului s-a constatat că acesta a fost înfundat de o piatră căzută în cotul coşului.
În urma cercetării la faţa locului în cauză nu sunt suspiciuni de omor, cadavrele fiind transportate la morga Spitalului Judeţean Caraş-Severin în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

DEPĂŞIRILE ŞI ACCIDENTUL
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 13.00, Poliţia oraşului Bocşa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă despre producerea unui accident rutier pe DN 58 B.
Poliţiştii rutieri deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce S.VASILE, de 35 ani, conducea un autoturism, în faţa sa rula un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o remorcă, condus regulamentar de către numitul R.CONSTANTIN, de 33 ani, din judeţul Prahova, iar în spate un alt autoturism, condus de R.MARIUS, de 37 ani, din Reşiţa. R.MARIUSa efectuat regulamentar manevra de depăşire a autoturismului condus de S.VASILE, iar când s-a aflat paralel cu acesta, conducătorul S.VASILE a efectuat şi el manevra de depăşire a ansamblului de vehicule, însă fără a se asigura în prealabil, moment în care a lovit cu partea stângă, autoturismul condus de R.MARIUS care s-a izbit de ansamblul de vehicule, iar autoturismul condus de S.VASILE a părăsit partea carosabilă, intrând în albia râului Bârzava.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto S.VASILE şi a pasagerilor S.SEBASTIAN, D.DANIELA şi P.LARISA, toţi pasageri ai autoturismului condus de S.VASILE. victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa, pentru a li se acorda îngrijiri medicale fără a fi necesară internarea acestora.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

NEÎNŢELEGEREA FACE VICTIME
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 19.33, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 de către B.MIHAELA din Reşiţa, despre faptul că trei persoane au agresat-o pe ea şi bunica ei.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că pe fondul unor neînţelegii, P.MIHAI, P.MARIUS si P.ANASTASIA s-au deplasat la locuinţa ei, unde pe fondul unor neînţelegeri, toţi trei au agresat-o atât pe ea, cât şi pe bunica sa, B.EUDOCHIA, de 61 ani, care a fost ulterior a fost internată la Spitalul Judeţean Reşiţa.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare faţă de cei trei agresori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „loviri sau alte violenţe”.

DOUĂ INFRACŢIUNI, UN DOSAR
În data de 03.02.2011, în jurul orelor 22.30, Poliţia Municipiului Reşiţa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că un conducător auto a avariat două autoturisme parcate pe strada Laminoarelor din municipiu.
Poliţiştii rutieri deplasaţi la faţa locului au constatat că S.GABRIEL, de 32 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism a avariat alte două autovehicule parcate.
În urma verificărilor a rezultat faptul că S.GABRIEL nu posedă permis de conducere, iar la testarea cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.




PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu