vineri, 11 februarie 2011

GENERALUL STEPAN A MURIT!

Ieri, a încetat din viaţă generalul de brigadă Todor Stepan, în vârstă de 72 de ani.

Todor Stepan a fost militar de carieră, între 1958 şi 1995, timp în care a deţinut importante funcţii de conducere şi de decizie. Evenimentele din decembrie 1989 l-au găsit la comanda Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin. Atunci, la Reşiţa au murit un număr de 24 de militari şi civili în condiţii neelucidate nici pînă astăzi. S-a tot vorbit de implicarea armatei în acele zile fierbinţi, însă vinovaţii nu au fost niciodată descoperiţi. Pentru că se aflase la comanda Centrului militar, Todor Stepan a fost cercetat şi judecat de generalul Voinea, după anul 1995, perioadă în care a fost avansat la gradul de general de brigadă în mandatul CDR, pe cînd ministru al Apărării era Sorin Frunzăverde. A fost găsit nevinovat, iar după aceea a devenit şeful Cancelariei Partidului Democrat, filiala Caraş-Severin.

Înmormîntarea va avea loc sîmbătă, 12 februarie, la cimitirul de la Universalul Vechi din Reşiţa. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!

2 comentarii:

  1. unii spuneau ca s-au primit ceva coduri de lansare a unor rachete sol-aer amplasate in judet pe faxul CMJ...Oricum un milirar de cariera serios nu intra in politica,

    RăspundețiȘtergere