miercuri, 28 martie 2012

Pompierii continuă lupta cu focul


Pompierii militari şi voluntari din judeţul Caraş-Severin duc o luptă permanentă cu focurile aprinse la vegetaţie uscată de persoane iresponsabile sau rău intenţionate. În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost sesizat cu privire la izbucnirea a 28 de astfel de incendii, ce s-au manifestat pe o suprafaţă totală de peste 90 de hectare de teren.
În unele situaţii focul lăsat nesupravegheat sau scăpat de sub controlul celor care l-au aprins s-a extins periclitând câteva sălaşe, mistuind şapte clăi de fân şi mai mulţi puieţi de brad.
Având în vedere numărul mare de incendii la vegetaţie uscată înregistrat zilnic, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin atrage, încă o dată, atenţia asupra faptului că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagarea focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.






PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu