duminică, 26 august 2012

Securitatea alimentară - principala temă a Săptămânii Mondiale a Apei, la Stockholm

Stockholm, 26 aug /Agerpres/ - Securitatea alimentară este una dintre principalele teme ale Săptămânii Mondiale a Apei, care debutează astăzi în capitala Suediei şi la care iau parte peste 2.500 de experţi şi 200 de organizaţii din 100 de ţări ale lumii. Aceasta este a 22-a ediţie a evenimentului organizat anual de Institutul Mondial al Apei de la Stockholm /SIWI/, informează Itar-Tass. 'Anul acesta vom discuta în primul rând despre cea mai veche şi mai stringentă provocare la adresa omenirii - asigurarea securităţii alimentare', a declarat directorul SIWI, Per Bertilsson. Acesta a atenţionat că omenirea se va confrunta cu o penurie de resurse de apă şi, în aceste condiţii, 'va fi necesară o utilizare mai eficientă a apei, precum şi revizuirea abordărilor faţă de producţie, comerţ şi utilizarea de alimente'. În centrul atenţiei specialiştilor se vor afla de asemenea problemele economice ale Africii, Asiei şi Americii Latine, strâns legate de resursele de apă. Principalul obiectiv al forumului este de a uni eforturile oamenilor de ştiinţă, ale politicienilor, organizaţiilor de stat şi sociale pentru o administrare mai bună a resurselor de apă. Participanţii la seminarii, conferinţe şi expoziţii vor discuta probleme precum urbanizarea, tehnologiile de raţionalizare a consumului industrial de apă, reglementarea cererii, precum şi nevoia crescândă de apă în diferite sectoare ale economiei. În prezent, circa 1 miliard de oameni suferă de foame, iar alte 2 miliarde sunt subnutriţi. În acelaşi timp, o treime din volumul total de produse alimentare se pierd sau se aruncă. Potrivit experţilor, deja la mijlocul acestui secol cererea de produse alimentare se va majora cu 70%, iar acest lucru va constitui o povară asupra resurselor de apă din multe regiuni ale lumii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu