joi, 14 octombrie 2010

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale


De Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, sărbătorită anual în cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie, în municipiul Reşiţa, au fost organizate o serie de acţiuni.
În Piaţa Tricolorului din Reşiţa, a avut loc o acţiune de informare preventivă a populaţiei şi prezentarea tehnicii de intervenţie din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin.
Pompierii, dar şi personalul de specialitate au stat la dispoziţia persoanelor interesate şi au oferit informaţii cu privire la prevenirea dezastrelor şi la intervenţia în astfel de situaţii.
Tot miercuri, a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, pe ordinea de zi aflându-se mai multe teme.
Astfel, a avut loc prezentarea şi supunerea spre aprobare a Planului de activităţi pe anul 2011 a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caraş-Severin, analiza situaţiei privind poluarea pe Dunăre, produsă în urma evenimentului înregistrat în Ungaria, la Aska, şi aprobarea unor măsuri ce trebuie întreprinse la nivelul localităţilor situate pe malul fluviului, în cazul în care ar fi depăşite limitele normale ale PH-ului apei.
'În situaţia în care parametrii de calitate ar înregistra depăşiri faţă de limitele admisibile, se va aplica planul de prevenire şi combatere a poluării accidentale. Conform acestuia, se va întrerupe folosirea apei din Dunăre, iar apa va fi monitorizată din punct de vedere calitativ. Dar, aşa cum s-a anunţat deja, nu au fost înregistrate modificări în ceea ce priveşte valorile indicatorilor fizico-chimici, peste limitele admise', a precizat prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea.
De asemenea, a fost subliniată semnificaţia şi importanţa Zilei Internaţionale pentru Reducerea Dezastrelor Naturale, respectiv, a avut loc prezentarea unor materiale cu caracter informativ, cum ar fi 'Dezastre naturale ce pot afecta judeţul Caraş-Severin', sau 'Vulnerabilitatea construcţiilor la seismele de suprafaţă, în Banat'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu