luni, 4 octombrie 2010

BULETIN INFORMATIV


În primele două zile ale lunii octombrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să intervină la un accident rutier, două incendii, o acţiune asanare teritoriu de muniţie neexplodată şi trei situaţii de asistenţă persoane în care s-a impus deblocarea unor uşii.

Vineri, 01 oct. 2010
La Moldova Nouă, o femeie a rămas blocată pe balconul apartamentului în care locuieşte în timp ce copilul său, în vârstă de 2 ani, era singur în casă. Pompierii militari din cadrul Secţiei Moldova Nouă au intervenit înainte de a se înregistra alte evenimente nedorite.
Echipa pirotehnică a ISU a participat la o misiune de asanare a teritoriului de muniţie neexplodată. Astfel, au fost ridicate, de la un depozit de fier vechi, din muncipiul Reşiţa, două proiectile explozive de calibru 152, respectiv 76 mm. Muniţia a fost depozitată în siguranţă.
Opt clăi de fân, de la un sălaş de pe teritoriul comunei Cornea, au ars într-un incendiu ce a izbucnit de la un coş de fum. Pentru localizarea incendiului, la faţa locului, au fost trimise două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentul Caransebeş. Având în vedere faptul că starea drumului nu a permis accesul autospecialelor de intrevenţie, pompierii s-au deplasat pe jos spijinind membrii serviciului voluntar din localitate, la stingerea focului, cu găleţi cu apă. Exista riscul de extindere a focului la alte nouă clăi de fân, cât şi la construcţia propriu-zisă a sălaşului.
Detaşamentul de Pompieri Caransebeş a participat şi la stiungerea unui incendiu izbucnit în pivniţa unei case din satul Vălişoara, comuna Bucoşniţa. Potrivit cercetărilor efectuate la faţa locului, cauza probabilă de aprindere o constituie instalaţia electrică improvizată din pivniţă. Incendiul a fost stins fără ca acesta să se extindă la restul casei. Valoarea bunurilor salvate se ridică la 126 mii lei.

Sâmbătă, 02 oct. 2010
Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la deblocare uşii unui apartament din municipiul Reşiţa. Proprietara, in vârstă de peste 70 de ani, era căzută şi în imposibilitate de a se deplasa. Femeia a fost preluată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă în vederea acordării asistenţei medicale de specialitate.
În aceeaşi zi, pompierii miliari au participat şi la deblocarea uşii unei camere de hotel din municipiul Reşiţa. O femeie de naţionalitate italiană s-a închis în baie şi refuza să deschidă uşa camerei.
Prin serviciul 112, ISU „SEMENIC” a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe DN 6, Reşiţa-Caransebeş. Din fericire, nu a fost vorba despre persoane încarcerate, pompierii au luat doar măsuri împotriva izbucnirii unui incendiu.

purtător de cuvînt,
plt. ANCA BALINT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu