vineri, 9 noiembrie 2012

Ankara: 8.000 de sirieni s-au refugiat în Turcia în cursul nopţii trecute

Ankara, 9 nov /Agerpres/ - Aproximativ 8.000 de sirieni au trecut graniţa turcă în noaptea de joi spre vineri pentru a se refugia din cauza violenţelor ce au loc între forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebeli la postul de graniţă de la Ras-al-Ain, a anunţat un responsabil al Ministerului turc de Externe, informează AFP.

Numărul total al refugiaţilor sirieni în Turcia depăşeşte astfel 120.000, după peste 20 de luni de război civil în Siria, a precizat responsabilul sub rezerva anonimatului.

Printre refugiaţi, '5.000 de sirieni au fost conduşi într-o tabără din oraşul Akçakale, în apropiere de graniţa siriană, iar ceilalţi vor fi adăpostiţi în alte locuri din Turcia', a adăugat sursa citată.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a anunţat joi că luptele de la punctul de trecere a frontierei Ras-al-Ain s-au soldat cu 26 de morţi, dintre care 10 insurgenţi şi 16 soldaţi ai armatei siriene.

Confruntările violente au continuat în noaptea de joi spre vineri, potrivit locuitorilor din Ceylanpinar, citaţi vineri de presa turcă. Autorităţile locale au cerut populaţiei să se îndepărteze de zona de graniţă şi să închidă şcolile timp de două zile, ca măsură de precauţie. Armata turcă şi-a consolidat, de asemenea, forţele desfăşurate în zonă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu