luni, 2 aprilie 2012

Şcoala de pompieri, altfel


După o serie de câteva sute de incendii la vegetaţiei uscată, pompierii militari din Reşiţa au găsit răgazul să destăinuie câteva din tainele meseriei pe care o practică unor grupuri de elevi de la şcoli din raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Reşiţa.
În cadrul programului „Şcoala altfel”, peste 100 de elevi, însoţiţi de cadre didactice, din Reşiţa, Bocşa şi Goruia au vizitat astăzi, luni 02 aprilie a.c., Detaşamentul de Pompieri Reşiţa, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin.
Lecţia predată de pompierii militari s-a desfăşurat atât teoretic, cât şi practic. După cum era de aşteptat, partea practică a fost cea care a stârnit cel mai mult intersul vizitatorilor.
Copiii au fost implicaţi în exerciţiile demonstrative ale pompierilor: salvare de la înălţime, descarcerarea unei persoane, stingerea unui incendiu etc..

În calitate de partener al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, în perioada 02-06 aprilie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC”, prin subunităţile de intervenţie din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă şi Bozovici, primeşte vizita unor grupuri de elevi şi cadre didactice de la şcolile din zona de competenţă. Cu această ocazie, oaspeţilor le vor fi prezentate aspecte importante legate de activităţile de prervenire şi intervenţie în caz de situaţii de urgenţă.





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu