joi, 5 aprilie 2012

Site-urile apropiate Al Qaida au depăşit atacul cibernetic şi acuză 'inamicii lui Allah'


Paris, 5 apr /Agerpres/ - Unul din principalele site-uri internet care difuzează mesajele Al Qaida a acuzat 'inamicii lui Allah' pentru că l-au făcut inaccesibil timp de mai multe zile, dar a avertizat că va reveni mai puternic ca oricând, potrivit unui serviciu american de supraveghere a site-urilor şi forumurilor islamiste, conform AFP şi Reuters.

Shumukh al-islam, unul dintre cele mai mari două forumuri de internet care difuzează anunţurile organizaţiei extremiste, a fost inaccesibil din 23 martie până în 2 aprilie.

Experţii americani cred că acest site ca, de altfel şi altele, a fost ţinta unui atac cibernetic, întreprins de către un guvern sau de un grup privat.

Într-un mesaj postat miercuri, Shumukh al-islam a recunoscut că 'străinii' au blocat forumul în cadrul unei 'campanii josnice, gratuite şi sortite eşecului', potrivit traducerii realizate din arabă de Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

'Duşmanii lui Allah printre cei care profesează libertatea nu au precupeţit niciun efort pentru a deteriora mass-media noastră binecuvântată, după ce a fost deranjaţi de dezvoltarea ei rapidă, performanţa ei unică, dezvăluirile sale despre minciuni, înşelătorii şi transmiterea adevărului', declară Shumukh al-islam.

Timp de mai multe zile, a fost inaccesibil şi al-Fida, care la fel ca Shumukh al-islam, serveşte drept canal pentru forumurile Al Qaida.

Ultimul atac major contra site-urilor şi forumurilor legate de Al Qaida datează din iunie 2010, când serviciile de informaţii britanice au încercat să împiedice publicarea unei reviste a ramurii Al-Qaida în Yemen, potrivit experţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu