vineri, 12 noiembrie 2010

ARSS CERE INTERZICEREA MAGAZINELOR CARE COMERCIALIZEAZĂ PLANTE ETNOBOTANICE

COMUNICAT DE PRESA

12 noiembrie 2010



ARSS CERE INTERZICEREA MAGAZINELOR CARE COMERCIALIZEAZĂ PLANTE ETNOBOTANICE




Asociaţia Română a Specialiştilor în Securitate, organizaţie non-guvernamentală ce reuneşte specialişti în domeniul securităţii, considera substantele halucinogene, de orice fel ar fi acestea, un atac si o amenintare directa la adresa securitatii nationale prin vulnerabilizarea resursei umane a societatii romanesti. Cerem autoritatilor statului sa ia masuri imediate si ferme de interzicere a comercializarii acestora.


România are deja peste 3.000 de consumatori de plante "etnobotanice", iar unii dintre ei au ajuns la spital din cauza "ierburilor". Magazinele care vînd plantele au apărut ca ciupercile, în primul rînd pentru că legea le-a permis şi, în al doilea rînd, pentru că din ce în ce mai mulţi tineri sînt tentaţi să experimenteze senzaţii noi. Controalele făcute de poliţişti s-au lăsat, la nivel naţional, cu peste 20 de dosare penale. Şi asta pentru că, în urma analizelor de laborator, specialiştii au descoperit în aceste plante substanţe mai puternice chiar decît canabisul. Alte produse conţin chiar THC, o substanţă inclusă pe lista drogurilor de risc.


În timp ce în ţări ca Germania, Franţa, Irlanda, Suedia şi chiar Olanda, plantele halucinogene sînt interzise, românii încă mai lucrează la proiectul de lege, care are, deocamdată, doar votul senatorilor. Îl aşteaptă şi pe cel al deputaţilor. În aceste condiţii, vă rugăm să faceţi apel la toate mijloacele legale, în baza statutului descentralizării administrativ-teritoriale şi să interziceţi funcţionarea pe teritoriul Romaniei a magazinelor ce comercializează plante halucinogene.


Conducerea ARSS

3 comentarii:

  1. Atunci sa interzica shi alcolul ca a facut shi el multe victime sau mersul cu masina vreau sa mentionez ca nu consum astfel de olante darrr mersul cu masina e mult mai periculos uitativa la statistici nooo

    RăspundețiȘtergere
  2. anonim ..cand o sa iti revii o sa fie prea tarziu ...

    RăspundețiȘtergere
  3. cand am citit pe http://www.bloguletz.com/senatorii-au-votat-interzicerea-etnobotanicelor/ Ma gandeam ca In sfarsit o decizie buna

    RăspundețiȘtergere