joi, 9 februarie 2012

            COMUNICAT DE PRESĂ


Marţi şi miercuri, forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale au executat 20 de misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol, la care au participat aproximativ 500 de militari, cu 40 de mijloace tehnice. Militarii au salvat şi evacuat persoane pentru care autorităţile locale au solicitat sprijinul armatei şi au deblocat căi de comunicaţii din judeţele Arad, Botoşani, Vaslui, Braşov, Prahova, Ilfov şi Vrancea.
Miercuri, 8 februarie, 160 de militari din Ministerul Apărării Naţionale acţionează, cu 17 mijloace tehnice, în mai multe zone ale ţării. Astfel, în zona localităţilor Făurei şi Brateşu din jud. Brăila, un detaşament de militari din Brigada 10 Geniu intervine cu un utilaj tip Wola, un tractor de evacuare pe şasiu de tanc tip VT 55A şi două autocamioane DAC 665T pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea căilor de acces.  
Militari de la Flotila 86 Aeriană acţionează, cu un utilaj genistic, pentru deszăpezirea şi deblocarea drumului judeţean 308A, care face legătura între localitatea Borcea, jud. Călăraşi şi staţia de cale ferată Băraganu, jud. Ialomiţa.
Un detaşament de militari din Batalionul 72 Geniu a fost solicitat să acţioneze în zona localităţii Făurei, jud. Brăila, unde un tren INTERCITY a rămas înzăpezit pe calea ferată. Militarii au distribuit alimente şi apă persoanelor aflate în tren şi sprijină, în continuare, forţele de intervenţie aflate la faţa locului pentru deblocarea căii de acces spre Făurei.
O echipă de militari din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă acţionează pentru deblocarea drumului şi însoţirea unei ambulanţe aflată în misiune pentru evacuarea unui bolnav din localitatea Măluşteni, jud. Vaslui.
Un detaşament de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată din Focşani acţionează, cu o maşină de luptă a infanteriei MLI  echipată MEDEVAC, în localitatea Slobozia Ciorăşti, jud. Vrancea, pentru transportul unor medicamente necesare unui copil bolnav.
Militari din Batalionul 22 Transport asigură transportul unei echipe tehnice de la Electrica S.A., din municipiul Târgovişte către localitatea Crevedia, pentru remedierea unei defecţiuni la reţeaua electrică.
În municipiul Timişoara, aproximativ 60 de militari, de la Batalionul 32 Infanterie, cu 4 autocamioane, acţionează, la solicitarea autorităţilor locale, pentru deblocarea mai multor străzi din oraş.
Militari din Batalionul 235 Sprijin Logistic din Târgovişte transportă, cu o autocisternă, apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, a căror aprovizionare cu apă este întreruptă.
Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare „Grozavul” continuă misiunea de spargere a gheţii pe canalul Sulina, între Mila 29 şi portul Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 asigură transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, în condiţiile în care interdicţia de navigaţie pentru navele civile, instituită de Căpitănia Zonală Tulcea, rămâne în vigoare.
În continuare, Ministerul Apărării Naţionale poate pune la dispoziţia autorităţilor publice locale şi centrale 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în acţiuni de limitare a efectelor ninsorilor abundente şi ale viscolului.
Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.



Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu